Setezi și uiți? 5 setări pentru iPhone pe care să le verifici acum

Setezi și uiți? 5 setări pentru iPhone pe care să le verifici acum

Nenumăratele opțiuni de personalizare ale iPhone-urilor Apple înseamnă că telefonul tău probabil are nevoie de o actualizare a setărilor.

Nu e nevoie de resetare completă la fabrică; verifică cele cinci setări de mai jos.

An de an, Apple lansează noi funcții și setări pentru iPhone, adăugând opțiuni de personalizare care schimbă modul în care folosim telefoanele.

Un nou an este un moment potrivit pentru a-ți revizui setările.

Ai cu adevărat nevoie de notificări de la o anumită aplicație? Vrei să revoci accesul la locație de la cineva? Petrece câteva minute pentru a verifica aceste setări și asigură-te că profiți la maximum de iPhone-ul tău.

Ești gata să începi de la capăt?

Dacă o resetare la fabrică ți se pare prea drastică, poți alege manual setările pe care vrei să le regenerezi.

Mergi la Setări > General > Transferă sau resetează iPhone > Resetare, apoi atinge Resetează toate setările pentru a reînnoi setările de rețea, dicționarul de tastatură, opțiunile de locație, confidențialitate și cardurile Apple Pay, toate dintr-o singură lovitură.

Astfel nu ți se vor șterge pozele, contactele sau celelalte date și media. Le poți actualiza și pe rând, dacă preferi.

Ai probleme de conectivitate?

Alege Resetează setările de rețea pentru a șterge rețelele și VPN-urile folosite anterior (dacă nu au fost instalate printr-un profil de configurare).

Dacă interfața telefonului are probleme, încearcă Resetează aspectul ecranului de pornire pentru a readuce aplicațiile preinstalate Apple pe ecranul principal, așa cum ar apărea pe un telefon nou scos din cutie.

De fiecare dată când atingi un cuvânt necunoscut telefonului, acesta îl înregistrează și îl adaugă în dicționarul tău.

Dacă apar erori, alege Resetează dicționar tastatură pentru a șterge toate cuvintele adăugate și a restaura sugestiile de text afișate la scriere.

Pentru a revoca accesul la locație pentru persoane sau aplicații, atinge Resetează locație și confidențialitate pentru a readuce setările la valorile implicite.

Accesul persoanelor poate fi gestionat și din aplicația Găsește-mi.

Când redeschizi aplicații care îți foloseau locația, cum ar fi Uber sau Google Maps, acestea vor cere din nou permisiunea pentru locație.

În iOS 16, Apple a adăugat funcția Verificare de siguranță pentru a te deconecta rapid de persoane și aplicații care te pot urmări, cu sau fără știrea ta.

În caz de abuz domestic sau alte situații periculoase, această funcție poate ajuta la recâștigarea controlului asupra iPhone-ului de către proprietar.

Poate fi util să revizuiești setările de partajare făcute anterior și uitate, pentru a te deconecta de oricine are încă acces la conținutul, locația sau setările tale.

Pentru a verifica persoanele și aplicațiile cu care partajezi informații, deschide Setări > Confidențialitate și securitate și derulează până la Verificare de siguranță.

Apoi atinge Gestionare partajare și acces pentru a vedea setările curente și a decide dacă vrei să faci modificări.

Dacă unele aplicații nu te anunță când te aștepți să o facă, nu există o soluție universală pentru aceste situații.

Va trebui să ajustezi setările manual pentru fiecare aplicație în parte.

Deschide Setări > Notificări pentru a vedea lista tuturor aplicațiilor de pe telefon.

Selectează Rezumat programat pentru a verifica dacă unele aplicații își livrează notificările la o oră stabilită.

Poți inspecta și setările unei aplicații individuale.

Notificările pentru o aplicație se pot activa sau dezactiva cu comutatorul Permite notificări din partea de sus a ecranului.

De asemenea poți alege dacă aplicația afișează notificări pe ecranul de blocare, în centrul de notificări și prin bannere.

Dacă derulezi până în partea de jos a secțiunii de notificări, poți dezactiva sau reactiva alertele AMBER, alertele de urgență și alertele pentru siguranță publică.

Pentru cei care au nevoie de o pauză temporară de la notificări, Apple a introdus modurile Focus în iOS 15 și le-a îmbunătățit în iOS 16, pentru a limita apelurile, mesajele și alte întreruperi.

Este ușor să exagerezi cu aceste setări.

Îți lipsesc mesaje? Poate că iPhone-ul tău este în modul Nu deranja deoarece l-ai activat pe iPad?

Verifică modurile Focus configurate în Setări > Focus.

Decide dacă vrei ca Focus să se sincronizeze pe dispozitive și dacă anumite aplicații au permisiunea de a partaja starea de „nu deranja”.

Unele dintre cele mai interesante funcții ale iPhone-ului sunt setările de accesibilitate.

Funcția Atingere în spate efectuează o acțiune atunci când atingi spatele dispozitivului.

Dacă ți-ai personalizat aceste funcții de-a lungul anilor și ai uitat, telefonul poate să se comporte neașteptat.

Personal, am crezut că iPhone-ul meu e posedat pentru că l-am setat să deschidă selectorul de aplicații când atingeam de trei ori spatele și făceam asta din greșeală.

Pentru a revizita aceste setări, deschide Setări > Accesibilitate.

Derulează prin opțiuni pentru a vedea ce ai modificat și ce mai dorești să resetezi.

Unele setări pot fi ascunse; de exemplu, trebuie să deschizi Setări > Accesibilitate > Atingere > Atingere în spate pentru a schimba setările de Atingere în spate.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top