Fie că vrei să renunți la un cont vechi, inactiv, fie că preferi un alt serviciu de e-mail, iată cum poți șterge un cont Gmail.
Gmail poate fi cel mai popular serviciu de e-mail, însă asta nu înseamnă că trebuie să-l folosești pentru totdeauna.
Dacă ai un cont vechi pe care vrei să-l elimini sau pur și simplu vrei să scapi de Google, îl poți șterge cu ușurință, deși există câteva aspecte de reținut.
Google oferă o perioadă scurtă de timp în care poți recupera un cont șters, dar după ce termenul expiră nu mai ai nicio cale de întoarcere.
Odată ce un cont este șters, nu vei mai putea crea altul cu aceeași adresă de e-mail. Dacă vrei să folosești din nou Gmail, va trebui să-ți faci un cont nou cu o adresă diferită.
Înainte de a șterge contul, sunt câteva lucruri pe care vrei să le faci mai întâi, precum actualizarea datelor de autentificare și salvarea arhivei de e-mailuri.
Chiar dacă nu mai vrei să folosești contul Gmail vechi, probabil că încă ai nevoie de o adresă de e-mail.
Poți crea un cont Gmail nou sau să alegi un serviciu alternativ, precum Outlook, iCloud sau Yahoo.
Orice ai decide, asigură-te că noul cont este pregătit înainte să faci alte modificări.
Un pas important din configurare este să-ți anunți toți contactele despre noua adresă de e-mail și să actualizezi datele de logare din conturile online.
Amintește-ți că ștergerea contului Gmail nu înseamnă pierderea accesului la serviciile Google.
Poți renunța la Gmail și totuși să folosești un alt client de e-mail pentru a accesa Google Play, Google Docs și YouTube.
Verifică serviciile pe care le folosești online, precum Facebook, Twitter, Amazon, eBay și altele.
Găsește în setări opțiunea de schimbare a adresei de e-mail.
Uneori va trebui să adaugi mai întâi noua adresă și apoi să o elimini pe cea veche.
De regulă site-ul trimite un mesaj de confirmare pentru verificarea noii adrese de e-mail.
Răspunde la acel e-mail pentru a te asigura că noua adresă este acum canalul principal de contact.
Înainte de a șterge contul Gmail, poți exporta mesajele astfel încât datele să nu se piardă.
Deschide pagina Google Takeout și autentifică-te cu contul pe care vrei să-l ștergi.
Această pagină afișează toate tipurile de date Google pe care le poți exporta.
Poți deselecta tipurile de date pe care nu vrei să le salvezi, dar asigură-te că opțiunea Mail este bifată.
Dă scroll până josul paginii și apasă pe Pas următor.
Verifică setările de pe pagina următoare pentru a alege destinația, frecvența, formatul fișierului și dimensiunea acestuia.
De exemplu, poți opta să primești exportul prin e-mail, astfel încât să decizi ulterior ce faci cu mesajele.
Când ești gata, apasă butonul Creează export.
Vei primi o notificare prin e-mail când exportul este finalizat.
Deschide e-mailul și apasă butonul Descarcă fișierele.
Dezarhivează fișierul descărcat și vei vedea că mesajele sunt stocate în format MBOX, pe care le poți deschide în anumite clienți de e-mail sau cu un instrument terț, cum ar fi Windows MBox Viewer.
Acum este momentul să-ți ștergi contul.
Autentifică-te pe pagina Cont Google și apasă pe secțiunea Date și confidențialitate din bara laterală stângă.
Dă scroll la Descarcă sau șterge datele și selectează opțiunea Șterge un serviciu Google.
Apasă pe iconița coșului de gunoi de lângă Gmail și va apărea o notificare.
Pentru a putea accesa diverse servicii Google, ai nevoie de un cont.
Alege o adresă existentă sau una nouă.
Selectează Introduceți o adresă de e-mail nouă, apoi apasă Înainte și tastează adresa de înlocuire.
Apasă pe linkul Trimite e-mail de verificare pentru a primi un mesaj de la Google care confirmă ștergerea contului.
În e-mail, fă clic pe link apoi bifează caseta Da, vreau să șterg definitiv [numele contului Gmail] din Contul meu Google.
Apasă butonul Șterge Gmail.
Veți primi o notificare care confirmă ștergerea contului Gmail.
De acum înainte, va trebui să folosești cealaltă adresă de e-mail pentru a accesa serviciile Google.
Dacă cineva îți scrie la adresa Gmail ștearsă, va primi un mesaj care spune că e-mailul nu a putut fi livrat.
Pentru a evita acest lucru, informează-ți toate contactele că adresa Gmail nu mai este validă și că trebuie să folosească noul tău e-mail.
Dacă te răzgândești, poți readuce contul Gmail la viață, dar trebuie să fii rapid.
Ai la dispoziție doar câteva ore sau zile, nu luni întregi.
Deschide pagina Recuperare cont și autentifică-te cu contul șters, apoi apasă Continuă.
Poi poți reactiva contul Gmail cu aceeași adresă, adăugând Gmail la contul de rezervă.
Adaugă-ți numărul de telefon și apasă Trimite.
Verifică contul introducând codul trimis pe telefon.
Dacă nu-ți amintești parola contului șters, Google poate trimite un cod de verificare pe adresa de e-mail de rezervă.
Introdu codul și apasă Înainte.
Vei fi apoi invitat să creezi o parolă nouă.
Deschide Gmail și adaugă contul șters.






