Cum să-ți partajezi locația în Google Maps

Cum să-ți partajezi locația în Google Maps

Fie că vrei să le comunici familiei ora estimată a sosirii sau să îi ții pe prieteni la curent cu poziția ta în timpul unei întâlniri, Google Maps îți permite să partajezi cu ușurință locul în care te afli.

Întârzii la cina cu familia, ai o primă întâlnire cu cineva cunoscut online sau pornești într-o călătorie pe drumuri lungi. Google Maps îți oferă opțiunea de a partaja în timp real locația ta, temporar sau permanent, cu parteneri, părinți sau prieteni grijulii.

Partajarea locației în Google îți permite să transmiți poziția ta în timp real persoanei pe care o alegi, pentru atât timp cât dorești. Persoana va vedea numele tău, fotografia de profil, locația dispozitivului, nivelul bateriei și dacă acesta se încarcă. De asemenea, dacă adaugă o notificare de partajare, va vedea și ora estimată de sosire și cea de plecare.

Dacă primești un avertisment la deschiderea partajării locației, motivele pot fi: te afli într-o țară sau regiune care nu permite partajarea, domeniul Google Workspace nu o permite sau ești prea tânăr pentru a partaja locația.

Google nu mai permite utilizatorilor sub 18 ani să partajeze locația pentru mai mult de 24 de ore. Părinții sau tutorii pot gestiona setările de partajare din aplicația Family Link.

Pentru a-ți partaja locația cu o altă persoană, deschide aplicația Google Maps pe dispozitiv și atinge pictograma de profil. Mergi la Partajare locație și atinge butonul Partajare nouă.

Alege durata partajării (de la 15 minute până la o zi) sau selectează Până opresc eu pentru partajare nelimitată. Alege persoana cu care vrei să partajezi și atinge Partajare.

Poți, de asemenea, să partajezi un link către locația ta. Din fereastra de Partajare nouă, alege o aplicație (pe iOS, atinge mai întâi Mai multe opțiuni) și selectează un contact sau copiază linkul pentru a-l lipi într-un e-mail, mesaj text ori altă aplicație.

Oricine are linkul poate vedea locația ta în timp real atât timp cât partajarea este activă, până la 24 de ore.

Indiferent dacă partajezi locația pentru o perioadă limitată sau fără limită, poți revoca accesul în orice moment. Deschide aplicația Google Maps și atinge pictograma de profil.

Mergi la Partajare locație, atinge profilul persoanei cu care nu mai vrei să partajezi și apoi apasă Oprește pentru a-i revoca accesul sau pentru a ajusta durata partajării.

După ce ai pornit la drum—cu mașina, pe jos sau cu bicicleta—poți partaja destinația, ora estimată a sosirii și locația actuală.

Trage în sus fereastra de informații din partea de jos a ecranului și atinge Partajare progres călătorie. Selectează profilul unei persoane și apasă Partajare sau alege o aplicație pentru a trimite linkul.

Când ajungi la destinație sau oprești navigarea, partajarea locației se încheie automat. Pentru a opri partajarea înainte de sosire, atinge Oprește partajarea.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top