WhatsApp este plin de funcții utile, dar dacă nu explorezi constant meniul de setări, ratezi o mulțime dintre ele.
WhatsApp — cea mai populară aplicație de mesagerie din lume — evoluează constant.
Platforma a adăugat o mulțime de funcții noi de la lansarea sa din 2009 și, dacă nu ai urmărit îndeaproape toate actualizările, există șanse mari să nu profiți la maximum de ce oferă WhatsApp în 2024.
Indiferent dacă ești nou pe aplicație sau utilizator vechi care vrea să obțină cât mai mult din ea, suntem aici să te ajutăm.
Iată toate sfaturile și trucurile WhatsApp pe care ar trebui să le folosești:
Un aspect foarte enervant al WhatsApp este că, de îndată ce îl deschizi, vei primi probabil o mulțime de invitații în grupuri nedorite, ceea ce duce la mai mult spam decât ai vedea în câteva săptămâni pe alte platforme.
Ca să oprești asta, mergi la Setări > Confidențialitate > Grupuri > Cine mă poate adăuga în grupuri? Implicit este „Toată lumea”. Schimbă pe „Contactele mele”, „Contactele mele, cu excepția…” sau „Nimeni”, în funcție de preferința ta.
Pentru a ieși din grupurile în care ai fost deja adăugat, deschide chatul de grup, atinge denumirea acestuia și apoi alege Ieșire.
Unele lucruri nu le mai poți schimba, dar, din fericire, poți șterge un mesaj pe WhatsApp până la 15 minute după ce l-ai trimis.
La ștergere va apărea mesajul „Acest mesaj a fost șters”, dar poate fi mai bine decât ce ai scris inițial.
Ca să ștergi un mesaj trimis, găsește mesajul în cauză, menține-l apăsat și alege Șterge, apoi Șterge pentru toată lumea.
Poți șterge și orice fișier media trimis într-o conversație printr-un tap lung și atingând apoi pictograma coș de gunoi.
Dacă ești administrator de grup, poți șterge mesajele altora printr-un tap lung pe mesaj, apoi pictograma coș de gunoi și Șterge pentru toată lumea > Șterge.
Uneori nu vrei să ștergi un mesaj, ci doar să îl corectezi.
Ține mesajul apăsat și selectează Editare. Funcționează în primele 15 minute de la trimitere, iar mesajul modificat va purta eticheta „Editat”.
Verificarea în doi pași este indispensabilă dacă ții la securitatea contului.
Activeaz-o din Setări > Cont > Verificare în doi pași > Activează și setează un cod de șase cifre.
Nu uita să adaugi și adresa de email când ți se cere, ca să mai poți dezactiva verificarea în doi pași dacă uiți codul.
Pentru a salva conversațiile, mergi la Setări > Chats > Backup chat > Realizează backup acum.
Dacă vrei să trimiți un mesaj care dispare după ce este vizualizat, folosește funcția Vizualizare o singură dată.
Pentru media (poze și videoclipuri), deschide un chat, atinge pictograma camerei pentru a face o poză sau videoclip sau selectează Albume pentru unul existent. Apoi atinge cifra 1 încercuită, așteaptă să devină verde și trimite.
Pentru mesaje vocale, atinge microfonul, glisează în sus pentru a bloca înregistrarea, apoi ține apăsat înregistrarea. Atinge cifra 1 încercuită, așteaptă să devină verde și trimite.
Dacă nu te deranjează o mică „minciună” de tipul „mai sunt cinci minute”, poți folosi Localizare live.
Deschide un chat, atinge semnul plus, alege Locație și selectează Distribuie localizare live. E util ca să te găsești într-o mulțime sau să estimezi cât mai ai de așteptat până ajunge cineva.
Protejează conversațiile de priviri indiscrete din telefon din Setări > Confidențialitate > Blocare aplicație și alege metoda biometrică disponibilă pe dispozitivul tău.
Vrei să rămâi sociabil, dar să nu dezvălui prea multe? Mergi la Setări > Cont > Confidențialitate.
Acolo poți alege cine îți vede ultima activitate, fotografia de profil, biografia, grupurile din care faci parte și statusul.
De asemenea, poți dezactiva confirmările de citire, deși vei pierde și tu abilitatea de a vedea când alții ți-au citit mesajele.
WhatsApp permite apeluri video cu până la 32 participanți.
Ca să faci un apel video unu-la-unu, deschide Chats, atinge persoana sau grupul și apoi pictograma Apel video din partea de sus.
Pentru un apel de grup, accesează sau creează un chat de grup și apoi atinge pictograma Apel video din partea de sus a ecranului.






