Vrei să afli cum să ascunzi postările unui „prieten” fără să-l elimini din lista ta de prieteni pe Facebook? Iată cum poți da unfollow, amâna afișarea postărilor sau chiar să blochezi pe cineva complet.
Poate ai mulți prieteni pe Facebook, dar câțiva dintre ei te deranjează. Poate nu-ți plac postările lor sau relația voastră din viața reală s-a răcit. Oricum ar fi, vrei să iei distanță de prietenia de pe Facebook.
Facebook îți oferă mai multe opțiuni. Poți ascunde postările cuiva sau da unfollow, ceea ce înseamnă că rămâneți prieteni, dar nu vei mai vedea postările lor în fluxul tău de știri.
De asemenea, poți amâna afișarea postărilor cuiva pentru 30 de zile. Sau îl poți bloca pe cineva astfel încât să nu-ți mai vadă postările și să nu poată comunica cu tine. Ca ultimă opțiune, poți scoate pe cineva din lista de prieteni, caz în care niciunul dintre voi nu va mai vedea postările celuilalt și nu veți mai putea comunica.
Dacă vrei să iei distanță de unul dintre prietenii tăi de pe Facebook, iată cum să ascunzi, să amâni afișarea, să dai unfollow sau să ștergi un prieten.
Mai întâi, înainte de a da unfollow sau de a șterge un prieten, ai opțiunea de a ascunde postările individuale ale unui prieten. Acesta poate fi un pas util dacă prietenul postează ceva ce nu-ți place sau nu vrei să vezi pe cronologia ta. Un efect secundar este că Facebook va încerca să ascundă postări similare în viitor, ceea ce s-ar putea să nu fie de dorit.
Pentru a ascunde o postare, dă clic pe cele trei puncte de lângă postare. Din meniul derulant, selectează Ascunde postarea.
Facebook îți oferă câteva opțiuni. Dă clic pe butonul Anulează pentru a anula acțiunea de ascundere dacă te răzgândești și vrei să vezi postarea.
Dă clic pe opțiunea Amână pentru a suspenda afișarea postărilor persoanei respective timp de 30 de zile. Dacă postarea este ofensatoare sau nepotrivită, raporteaz-o către Facebook selectând Raportează postarea.
Dacă tot vezi postări nedorite de la cineva, poți amâna afișarea postărilor acelei persoane pentru 30 de zile imediat. Această acțiune trimite postările lor într-un soi de purgatoriu Facebook, unde nu vor mai apărea în fluxul tău de știri pentru următoarele 30 de zile. Pentru a face acest lucru, dă clic pe cele trei puncte de lângă postare și selectează opțiunea Amână X timp de 30 de zile.
Din nou, Facebook afișează câteva opțiuni suplimentare. Dă clic pe butonul Anulează pentru a dezactiva acțiunea de amânare dacă te răzgândești. Dă clic pe Raportează pentru a semnala postările ofensatoare sau nepotrivite.
Să presupunem că vrei să faci un pas mai departe și să te asiguri că nu vei mai vedea nicio postare de la persoana respectivă în fluxul tău de știri. În acest caz, poți da unfollow acelui individ.
Dă clic pe cele trei puncte de lângă oricare dintre postările persoanei și selectează Unfollow. Veți rămâne în continuare prieteni, dar nu vei mai vedea postările lor. Dacă te răzgândești, dă clic pe butonul Anulează.
Dacă o postare este alarmantă sau îngrijorătoare într-un fel, poți lua măsuri suplimentare. În acest caz, dă clic pe cele trei puncte și selectează opțiunea Raportează postarea.
Pe ecranul următor, selectează o categorie care descrie postarea îngrijorătoare. Opțiunile includ Nuditate, Violență, Hărțuire, Sinucidere sau auto-vătămare, Informație falsă, Spam, Vânzări neautorizate, Discurs de ură, Terorism sau Altceva. Apoi dă clic pe Trimite pentru a-ți trimite raportul către Facebook.
Poți da unfollow mai multor persoane în același timp sau poți re-urmări pe cineva căruia i-ai dat deja unfollow. Alege iconița profilului tău din colțul din dreapta sus, apoi selectează Setări și confidențialitate > Flux.
În fereastra Gestionare flux, selectează Renunță la urmărirea persoanelor și grupurilor. Bifează persoanele, paginile sau grupurile pe care nu vrei să le mai vezi în fluxul de știri și apoi închide fereastra.
Dacă ești gata să vezi din nou postările persoanelor cărora le dădesei unfollow, dă clic pe opțiunea Reconectare în fereastra Gestionare flux. Selectează persoanele ale căror postări vrei să reapară în fluxul tău de știri. Închide fereastra.
Apoi, poți amâna afișarea postărilor mai multor persoane simultan sau poți reactiva afișarea celor pe care le-ai amânat anterior. În fereastra Gestionare flux, dă clic pe opțiunea Amână. Bifează persoanele pe care vrei să le amâni sau să le reactivezi, apoi închide fereastra.
Să facem un pas mai departe. Când blochezi pe cineva pe Facebook, acea persoană nu-ți mai poate vedea postările, nu te poate eticheta, invita la evenimente sau grupuri, nu poate începe o conversație cu tine și nici nu-ți poate trimite cereri de prietenie.
Pentru a face asta și altele, dă clic pe iconița profilului din colțul din dreapta sus, selectează Setări și confidențialitate și apoi alege Setări.
În bara laterală din stânga, selectează Confidențialitate > Blocare. Dă clic pe butonul Editare de lângă Blocare utilizatori.
Dă clic pe opțiunea Adaugă în lista de blocați. Începe să tastezi numele persoanei pe care vrei să o blochezi. Când apare numele corect, dă clic pe butonul Blochează.
În cele din urmă, poți întrerupe complet prietenia pe Facebook ștergând persoana din lista ta de prieteni. Găsește numele persoanei tastându-l în câmpul de căutare din partea de sus a paginii.
Selectează numele persoanei când apare. Pe pagina de profil a persoanei, dă clic pe butonul Prieteni și alege Șterge din prieteni din meniul derulant.
Persoana nu primește nicio notificare că prietenia s-a încheiat. Totuși, s-ar putea să își dea seama în cele din urmă. Dacă te răzgândești, va trebui să-i trimiți o nouă cerere de prietenie.
Între timp, dacă Facebook devine prea toxic, poți oricând să taie legătura ștergându-ți contul.






