Fie că vizionezi videoclipuri YouTube sau le creezi, poate că vei dori la un moment dat să muți tot conținutul de pe un cont Google pe altul.
Ai două conturi Google: unul vechi și unul nou. Vrei să renunți la contul vechi și să folosești doar pe cel nou. Pentru asta, trebuie să muți o serie de elemente de la unul la celălalt.
Am explicat deja procesul de fuziune a două conturi Gmail separate. Dar ce facem cu tot conținutul de pe YouTube, deținut de Google?
Poate că ești abonat la canale YouTube pentru a vedea videoclipurile preferate sau publici tu însuți conținut prin propriul canal. Oricum ar fi, va trebui să muți abonamentele, playlist-urile, canalele și videoclipurile de pe vechiul cont pe cel nou.
Din păcate, Google nu oferă o metodă simplă pentru migrarea automată a acestor date. Mulți utilizatori și creatori de conținut trebuie să facă majoritatea pașilor manual. Procesul implică mai multe etape și necesită puțin efort, însă este realizabil.
Mută abonamentele
Primul pas este să muți toate abonamentele de pe vechiul cont pe cel nou. Anterior existau metode de export și import automat, dar nu mai funcționează.
Accesează fila Abonamente și apasă Gestionare pentru a vedea lista completă. Apoi deschide un alt browser, conectează-te la contul nou și reabonează-te la fiecare canal din listă.
O altă opțiune este să folosești Google Takeout pentru a exporta abonamentele într-un fișier CSV. În contul vechi, fă clic pe pictograma de profil în colțul din dreapta sus, selectează Datele tale din YouTube și apoi Descarcă datele YouTube.
Pe pagina Google Takeout, selectează datele de exportat și apasă Toate datele YouTube incluse. Debifează tot ce nu este Abonamente.
Apasă OK, apoi Următorul pas. Setează frecvența pe Export o singură dată și fă clic pe Creează exportul.
Procesul de export durează doar câteva secunde. Descarcă fișierul ZIP și salvează-l pe calculator. Extrage-l și caută fișierul subscriptions.csv. Deschide-l în Excel și lărgește coloanele pentru a vedea URL-urile fiecărui abonament.
Conectează-te la noul cont Google. Copiază și lipește fiecare URL în bara de adrese și apasă Abonează-te pentru fiecare canal.
Mută lista de redare
Pentru a transfera videoclipurile salvate, trebuie să le adaugi într-o listă de redare. În meniul din stânga, selectează Bibliotecă, Istoric, Vizionare mai târziu sau Videoclipuri apreciate.
Apasă pictograma cu trei puncte de lângă un videoclip și alege Salvează în listă. Creează o listă nouă sau folosește una existentă și selectează-o.
Pe pagina listei de redare, extinde meniul și seteaz-o pe Nesemnalată sau Publică (nu Privat). Apasă pictograma Distribuie și copiază URL-ul listei.
Deschide un alt browser și conectează-te la noul cont YouTube. Lipește URL-ul listei în bara de adrese și apasă Salvează lista de redare. Lista va apărea în contul tău nou.
Transferă canalul YouTube
Dacă ai postat videoclipuri pe propriul canal, le poți muta pe un cont de tip Brand și apoi să transferi drepturile către contul nou. În contul vechi, fă clic pe pictograma de profil și alege Setări.
În secțiunea Cont, fă clic pe Adaugă sau gestionează canalul(t)ău, apoi pe Creează un canal.
Introdu un nume pentru canalul Brand, bifează caseta de sub câmp și apasă Creează.
Conectează-te din nou cu contul vechi. Accesează Setări > Setări avansate și fă clic pe Mută canalul pe un cont de tip Brand.
Confirmă că noul cont Brand apare în partea de jos și apasă Înlocuiește.
Un mesaj pop-up te va întreba dacă vrei să ștergi vechiul canal. Bifează caseta și fă clic pe Șterge canalul. Apoi alege Mută canalul.
Deconectează-te și reconectează-te cu vechiul cont. La promptul pentru selectarea canalului, alege contul Brand creat anterior.
Accesează Setări > Cont și fă clic pe Adaugă sau elimină manageri pentru a conecta contul nou la canalul Brand.
Apasă Gestionare permisiuni, apoi în colțul din dreapta sus pe Invită utilizatori noi. Introdu adresa de e-mail a contului nou și setează rolul pe Proprietar. Apasă Invită, apoi Gata.
Verifică e-mailul contului nou și caută invitația. Deschide mesajul și apasă Acceptă invitația. Pe pagina următoare apasă Acceptă.
Obiectivul următor este să faci contul nou proprietar principal, dar Google impune o așteptare de șapte zile. După cele șapte zile, conectează-te la pagina contului Brand cu contul nou.
Alege contul în listă și apasă Administrează acest cont. Fă clic pe Gestionare permisiuni, apoi schimbă rolul contului nou în Proprietar principal. Apasă Transferă > Gata.
Transferă videoclipurile
Ultimul pas este să muți videoclipurile publicate de pe vechiul cont pe contul nou. Cea mai simplă metodă este să le descarci și apoi să le urci în noul cont, însă va trebui să le descarci unul câte unul.
În contul vechi, mergi la Videoclipurile tale din YouTube Studio. Fă clic pe pictograma cu trei puncte de lângă fiecare video, alege Descarcă și salvează-le pe calculator.
Conectează-te la contul nou și accesează din nou Videoclipurile tale în YouTube Studio. Apasă Încarcă videoclipuri, apoi Selectează fișiere și alege toate videoclipurile sau plasează-le direct în fereastră. Se vor urca unul câte unul.
După încărcare, videoclipurile rămân în modul schiță, așa că trebuie să completezi detaliile înainte de a le publica. Fă clic pe Editare schiță lângă fiecare video.
Parcurge fiecare ecran și adaugă descrierea, setările de audiență și modul de vizionare (privat, nesemnalat sau public). Apasă Salvează și procesul este complet.






