Dacă îți faci griji din cauza viitoarei interziceri a verificării faptelor de către Meta, poți dezactiva sau șterge profilul de Threads fără să-ți ștergi contul de Instagram.
Ai un cont pe Threads, dar te gândești să renunți la el. Poate nu-l folosești prea des sau poate te îngrijorează planul lui Mark Zuckerberg de a înlocui verificatorii de fapte independenți cu o funcție de note comunitare asemănătoare cu cea de pe X sau de a recomanda mai mult conținut politic.
Problema e că Threads este legat de Instagram, deținut de Meta. În trecut, ștergerea profilului de Threads însemna că și profilul tău de Instagram era eliminat.
Acum, poate vrei să păstrezi contul de Instagram. Din fericire, Meta a rezolvat această problemă.
Astfel, poți șterge profilul de Threads fără să afectezi contul de Instagram. Iată cum să procedezi.
Ai două opțiuni pentru contul de Threads pe care nu îl mai folosești sau nu îl mai vrei: dezactivarea sau ștergerea. Dezactivarea ascunde profilul și conținutul acestuia, îl setează în modul privat și ascunde toate postările și aprecierile. Poți reactivala oricând dacă vrei să folosești din nou Threads.
Ștergerea elimină complet contul, ascunzând și apoi ștergând toate postările și răspunsurile. După 30 de zile, contul tău este eliminat definitiv, așa că îl poți salva doar dacă te autentifici din nou în această perioadă. După cele 30 de zile, nu mai poți recupera un cont șters și vei fi nevoit să creezi unul nou dacă vrei să revii pe platformă.
Deschide aplicația Threads pe iPhone sau Android, atinge pictograma de profil din dreapta jos de pe bara inferioară, apoi apasă pe pictograma cu trei linii din dreapta sus și selectează Cont. În ecranul Cont, atinge Dezactivează sau șterge profilul.
La ecranul următor, apasă butonul din partea de jos pentru Dezactivează profilul. Atinge Dezactivează când ți se cere confirmarea. Profilul tău este acum dezactivat și ai fost deconectat.
Dacă te răzgândești și vrei să-ți reactivezi contul, tot ce trebuie să faci este să te reconectezi în Threads. Contul va deveni din nou vizibil și utilizabil.
Pentru a închide contul definitiv, asigură-te că ești autentificat în aplicația Threads. Atinge pictograma de profil din dreapta jos a barei inferioare, apoi apasă pictograma cu trei linii din dreapta sus și selectează Cont. În ecranul Cont, apasă Dezactivează sau șterge profilul. Atinge butonul pentru Șterge profilul.
Introdu parola în câmpul corespunzător, apoi confirmă acțiunea atingând Șterge profilul de Threads. Va apărea un mesaj care îți spune că ștergerea este programată în următoarele 30 de zile. Până atunci, contul nu va mai fi vizibil pe Threads, dar îl poți salva oricând dacă te autentifici din nou.
Dacă nu te decizi să revii, după 30 de zile contul este eliminat definitiv.






