Te saturi să fii reamintit de o viaţă trecută? Poţi opri Amintirile de pe Facebook să scoată la iveală trecutul.
Facebook a fost lansat în 2004. Dacă ai fost printre primii utilizatori, în contul tău există o mulţime de fotografii, postări și comentarii.
Prin Amintirile de pe Facebook, rețeaua socială îți poate readuce aminte de momente pe care crede că vrei să le retrăiești. Totuși, există amintiri de care ai prefera să uiți – foste relații, tunsori ciudate sau oameni dragi plecați dintre noi.
Din păcate, nu poți dezactiva complet Amintirile de pe Facebook. Poți însă să oprești notificările, să excluzi anumite persoane ori să elimini date specifice. Procesul este simplu, dar trebuie să știi unde să cauți.
Deschide setările Amintirilor
Pe web, accesezi setările Amintirilor făcând clic pe iconița cu nouă puncte Meniu și alegând Amintiri din secțiunea Personal. În aplicația mobilă, deschide meniul hamburger și selectează Amintiri din listă. Apoi, fă clic pe iconița cu rotiță pentru a deschide pagina de setări.
Dezactivează notificările
Amintirea acelei petreceri ghinioniste din 2007 va rămâne mereu cu tine. Nu ai nevoie și de o notificare Facebook pentru asta, mai ales dacă devine intruzivă.
Pe web, fă clic pe Notificări în partea stângă a paginii. În aplicația mobilă, meniul notificărilor apare când apeși pe iconița cu rotiță.
Implicit, este selectată opțiunea Toate amintirile, care te notifică de fiecare dată când Facebook consideră că vrei să vezi ceva. Dacă nu vrei asta, alege Repere pentru notificări doar pentru clipuri speciale sau Niciuna pentru a opri complet notificările.
Ascunde persoane specifice
Dacă îți plac Amintirile de pe Facebook, dar nu vrei să fii reamintit de momentele petrecute cu o anumită persoană, o poți exclude din amintirile în care este etichetată. Alege Ascunde persoane (pe mobil apare doar Persoane) și tastează numele acesteia în câmp.
Când profilul apare, selectează-l pentru a-l adăuga pe lista de ascunse. Poți adăuga chiar și propriul cont pentru a ascunde toate postările în care ești etichetat.
Pe web, trebuie să apeși pe Salvează pentru ca modificarea să intre în vigoare. Revino pe această pagină oricând vrei să blochezi sau să elimini persoane din listă.
Ascunde anumite date
Dacă vrei să excluzi mai degrabă o zi sau o perioadă din viața ta decât o persoană, poți elimina o dată exactă sau un interval de date din Amintiri. Alege Date/Ascunde date și, pe web, apasă pe Adaugă interval nou.
Introdu zilele pe care vrei să le excluzi și apasă pe Salvează pentru a păstra setarea. Poți adăuga oricâte intervale dorești și revizita pagina pentru a modifica lista.






